VM i det cykeltokiga Flandern 24-27 september 2021

VM i cykeltokiga Flandern

Vi är plats under dagarna för de spännande linjeloppen. Vi kommer att bo intill startplatsen i Antwerpen och tar oss smidigt till Leuven där avslutningsvarven och målområdet finns. Detta är 10e gången VM arrangeras i Belgien och det är för övrigt 100-års jubileum för Cykel-VM.

På denna resa har vi inga cyklar med oss utan kommer endast att njuta av den härliga VM-stämningen och supporta bland de 1200 åkarna från 90 olika länder. Resan är planerad för att vi endast ska få korta promenader till matställen, tågförbindelser och vid start respektive målplats. Dessutom ska vi naturligtvis få njuta tillsammans av trevliga middagar.

När:
24-27 september 2021
Pris:
T.o.m 31/3-2021: 12.700:-
Bokning
Via Tema Toscana

Om resan

Vi bor på ett stiligt hotell nära startområdet i Antwerpen. Här har vi tågförbindelser för att komma enkelt fram till och från målområdet. Vi har som alltid på VM-resorna två ledare med som håller i trådarna. På dagarna kommer vi att på plats följa med då samtliga linjelopp ska kora en världsmästare. På kvällarna får vi njuta av en trevlig middag tillsammans. Cykelaptit har arrangerat resa till VM i Toscana 2013, Doha 2016, Bergen 2017, Tyrolen 2018, Yorkshire 2019 och kommer även denna gång att göra en minnesvärd och lyckad resa för våra resenärer.
”Jag har varit på VM med Cykelaptit några gånger och jag kan inte tänka mig ett VM på något annat sätt. Glenn och Lena har koll på var man ska vara på banan och avslutar varje dag med middag där vi delar ut priser till de som gissat närmast på svenska placeringar, fullt med både allvar och skratt”

Villkor och bokning

VM-resa

Information
Datum: 24-27/9 2021
Pris: 12.700:-
Anmälan efter 1/4-2021: 13.700:-
Enkelrumstillägg: 2.000:-
Tar du dig till hotellet på egen hand utgår 1.500:- i rabatt

Vad ingår i resan?
Flyg valfritt från Arlanda/Landvetter/Köpenhamn till Bryssel
Transfer mellan flygplats och hotell
Svenska erfarna guider
Boende dubbelrum på hotell
3 frukost och 3 middag inkl vin/öl
Tågförbindelse mellan hotellet och målområdet
Turistskatt
Flygskatt
Resegaranti

i
Resevillkor
Villkor
Du faktureras handpenning 2.000:- efter ditt bokande. Slutbetalning faktureras du 2 månader före avresa.
Du faktureras av TEMA TOSCANA och betalning sker via bank- eller kreditkort på TEMA TOSCANAS hemsida www.tematoscana.se eller genom insättning på TEMA TOSCANAS bankgiro 5374-7739.

Vid bokning utgår en handpenning om 2.000 kr att betala inom 10 dagar. Bokningen är bindande och personlig och handpenningen är icke-återbetalningsbar. Slutfaktura skickas ut två månader före avresa. Flygbiljetter skickas ut cirka två veckor före avresa. Avbokning med förlust av endast handpenning kan göras fram till och med 1 juni. Vid avbokning 2 juni-1 augusti debiteras 50% av resans totala pris. Vid avbokning från och med 2 augusti och fram till avresedatum debiteras 100% av resans pris och resebyrån TEMA TOSCANA tillhandahåller på begäran intyg att uppvisa för eget försäkringsbolag.

Vad ingår i de olika resorna?

Resor Italien

Övriga resor

Vanliga frågor

Ordnar ni med transport till hyrstället för cyklarna?
På våra resor står din cykel redo för dig då du anländer till hotellet och efter lägret ordnar vi arrangörer transporten åter för cykeln. Så du behöver inte ens hämta någon cykel, och heller inte behöva tvätta av den
Behöver jag ha med pedaler till min hyrcykel?
Nej, vi vill att du meddelar oss vilka pedaler du använder så ordnar vi att det är de rätta pedalerna på cykeln.
Behöver man lägga någon deposition för hyrcykeln?
Nej detta ordnar vi arrangörer åt dig.
Jag kanske inte orkar tillbaka till hotellet om jag blir riktigt trött under ett pass?
På resorna Toscana/Nove Colli, Toscana deluxe och Alpe d´Huez finns alltid en servicebuss med där man kan hoppa in om man blir trött. På Gardaresan finns en servicebuss men där har vi tre olika grupper för allas önskemål så där brukar inte bussen behöva användas för cyklister.
När kommer min flygbiljett?
Den får du cirka två veckor före avresa. Dessutom får du ett välkomstbrev ytterligare några veckor tidigare.
Om jag reser ensam kan jag då dela rum med någon?
Till varje resa gör vi först-till-kvarn den indelningen på resenärers önskemål. Vi gör alltid kvinna-kvinna eller man-man i placeringen av rumsdelning.
Är ledarna på resan svensktalande?
Vi använder endast svenskar som ledare på samtliga våra resor.
Då jag har laktosintolerans undrar jag om det är möjligt att följa med på era resor?
Vi har haft flera med allergier och intoleranser mot olika råvaror och de har varit med och blivit omhändertagna på ett bra sätt.
På er resa Toscana deluxe har ni vinprovningar på passen. Jag undrar om någon resenär blivit för onykter och inte kunnat cykla vidare på passet?
Vi har alltid haft vinprovningar mitt i passen på just denna resa och det har aldrig uppstått några problem med detta.
Finns det pool på boenden och är det tillåtet att bada?
Ja självklart har vi pool och vi är varmt välkomna att bada och hänga där. Det gäller Gardaresan, Toscana/Nove Colli och på fyra olika ställen där vi bor på Toscana deluxe-veckan.
När jag landar på flygplatsen, hur hittar jag då vart jag ska?
Vi har alltid en av våra svenska ledare som väntar på dig på flygplatsen direkt där du går ut från tullkontrollen.
Måste man vara med på samtliga träningsdagar på en veckas resa?
Nej inte alls. Du har möjlighet att dagligen vara med på våra fint arrangerade pass. Men ibland så vill någon eller några resenärer bara strosa omkring på egen hand och kanske ligga vid poolen och ta en drink, så självklart får du ha en eller flera vilodagar.