Toscana/Nove Colli

Delta i legendariska Granfondo Nove Colli 16-24 maj 2021

Träningsläger för cyklister

Välkommen med på träningsläger för cyklister till Toscana och möjlighet att delta i legendariska Granfondo Nove Colli. Cyklingen sker med Glenn Magnusson som huvudtränare. Glenn har en lång karriär på cykeln bakom om sig och har bland annat gjort tre Giro d’Italia, en Tour de France och tre Vuelta a España.  Många kända italienska cykelprofiler härstammar från Toscana, som Paolo Bettini, Mario Cipollini och Vincenzo Nibali. Även utlänningar som Marc Cavendish har plågats på de tuffa träningsvägarna och vunnit flera tunga titlar. Går vi längre tillbaka kan Toscana stoltsera med till exempel florentinaren Gino Bartali, mångfaldig vinnare av Giro d’Italia på 1930- och 1940-talet.

När:

16-24/5 2021

Pris:

18.500:-

Bokning

Via Tema Toscana

De gröna kullarnas landskap

Toscana är idealiskt för cyklister. Landskapet bjuder på massor med klättringar runt fem kilometer och några är över milen långa. Däremellan slätare vägar som fungerar bra för lagtempokörning om man vill göra detta. Framför allt så är det just kulligt och det är ett kuperat landskap som vi aldrig kan få uppleva i Sverige. Detta i kombination med att det är så underbart vackert med de toscanska kullarna.

Vi kör på cykel mellan vårat boende i Toscana och orten för Granfondo Nove Colli som heter Cecenatico under två dagar, detta blir 140 km och 50 km. Mellan dessa cykeldagar bor vi på hotell i Emilia Romagna.
Information om cykelloppet Nove Colli hittar du på loppets officiella sida: Granfondo Nove Colli

Boende

De 6 första nätterna bor vi på ett 4-stjärnigt modernt lanthotell i Chiantis hjärta, ett par kilometer från byn Tavernelle in Val di Pesa. Vi har valt ett hotell där träningsvägarna börjar direkt utanför dörren och är fria från bilköer och stoppljus. Hotellet är specialiserat på cyklister och har bra förvaringsutrymme. Under vårt läger håller vi till i Chianti – de gröna kullarnas landskap – med hisnande vackra vyer. Under passen passerar vi klassiska byar som Greve in Chianti, Radda in Chianti och San Gimignano. På hotellet finns också pool för skön after bike. På vägen mot Granfondoloppet bor vi en natt i Emilio Romagna.
De 2 sista nätterna bor vi på ett 3-stjärnigt hotell vid stranden till Adriatiska havet. Detta är perfekt beläget mitt i Cesenatico och ligger nära start- och målplats för Grandfondo-loppet. Även detta hotell är specialiserat på cyklister dit din nummerlapp och tidschip levereras och ligger dessutom med direktaccess till stranden och havet i Cesenatico. Det är trevligt att promenare utmed stranden där det finns små butiker som inramar stadsbilden.

Svårighetsgrad


11-17 mil, 2000-3000 höjdmeter

Förklaring
1 cykel=Nybörjare
2 cyklar=Motionscyklar ibland
3 cyklar=Motionerar regelbundet
4 cyklar=Elitmotionär
5 cyklar=Tävlingscyklist

”Att få cykla i Toscana är ganska tufft men det slår alla andra ställen jag cyklat i tidigare år med sin fantastiska miljö och häftiga backar. Dessutom var det en höjdare att få vara med Glenn och kolla på Giro d´Italia live två dar i rad!”

Villkor och bokning

Toscana/Nove Colli

Information

Datum: 16-24 maj 2021
Pris: Dubbelrum: 18.500:-
Deadline för avbokning är 28/1-2021
Anmälningsavgift & administration Nove Colli: 1.800:-
Enkelrumstillägg: 3.000:-
Max antal resenärer: 16
Cykel: Transportbuss Stockholm-hotellet i Toscana t o r 1800:-
Tåg: Vill du åka tåg till vårt hotell så går det bra, då får du ett avdrag på 1500:- på resan.

I priset ingår:
Flyg från Stockholm-Italien t o r
Transfers i Italien
Boende i dubbelrum eller enkelrum
Halvpension (frukost och 3-rätters middag)
Glenn Magnusson med sin ledarstab
Dagligen ledarledda rundor med olika distanser och farter
Servicebil med på samtliga pass
Tvätt av cykelkläder under de 6 dagarna i Toscana
Vinprovning
Flygskatter och turistskatter
Tema Toscanas lagstadgade resegaranti

i
Resevillkor

Anmälan är personlig och bindande. Vid anmälan utgår en handpenning om 3.500 kr att betala inom 10 dagar. Handpenningen är inte återbetalningsbar. Slutfaktura skickas ut cirka två månader före avresa.

Avbokning med förlust av handpenning kan ske fram till och med 28 januari. Vid avbokning efter 28 januari före avresa debiteras 100% av resans pris. På grund av denna resas speciella omständigheter med anmälningsförfarande till cykellopp, råder något strängare avbokningsregler än normalt.

Vad ingår i de olika resorna?

Resor Italien

Övriga resor

Vanliga frågor

Ordnar ni med transport till hyrstället för cyklarna?

På våra resor står din cykel redo för dig då du anländer till hotellet och efter lägret ordnar vi arrangörer transporten åter för cykeln. Så du behöver inte ens hämta någon cykel, och heller inte behöva tvätta av den

Behöver jag ha med pedaler till min hyrcykel?

Nej, vi vill att du meddelar oss vilka pedaler du använder så ordnar vi att det är de rätta pedalerna på cykeln.

Behöver man lägga någon deposition för hyrcykeln?

Nej detta ordnar vi arrangörer åt dig.

Jag kanske inte orkar tillbaka till hotellet om jag blir riktigt trött under ett pass?

På resorna Toscana/Nove Colli, Toscana deluxe och Alpe d´Huez finns alltid en servicebuss med där man kan hoppa in om man blir trött. På Gardaresan finns en servicebuss men där har vi tre olika grupper för allas önskemål så där brukar inte bussen behöva användas för cyklister.

När kommer min flygbiljett?

Den får du cirka två veckor före avresa. Dessutom får du ett välkomstbrev ytterligare några veckor tidigare.

Om jag reser ensam kan jag då dela rum med någon?

Till varje resa gör vi först-till-kvarn den indelningen på resenärers önskemål. Vi gör alltid kvinna-kvinna eller man-man i placeringen av rumsdelning.

Är ledarna på resan svensktalande?

Vi använder endast svenskar som ledare på samtliga våra resor.

Då jag har laktosintolerans undrar jag om det är möjligt att följa med på era resor?

Vi har haft flera med allergier och intoleranser mot olika råvaror och de har varit med och blivit omhändertagna på ett bra sätt.

På er resa Toscana deluxe har ni vinprovningar på passen. Jag undrar om någon resenär blivit för onykter och inte kunnat cykla vidare på passet?

Vi har alltid haft vinprovningar mitt i passen på just denna resa och det har aldrig uppstått några problem med detta.

Finns det pool på boenden och är det tillåtet att bada?

Ja självklart har vi pool och vi är varmt välkomna att bada och hänga där. Det gäller Gardaresan, Toscana/Nove Colli och på fyra olika ställen där vi bor på Toscana deluxe-veckan.

När jag landar på flygplatsen, hur hittar jag då vart jag ska?

Vi har alltid en av våra svenska ledare som väntar på dig på flygplatsen direkt där du går ut från tullkontrollen.

Måste man vara med på samtliga träningsdagar på en veckas resa?

Nej inte alls. Du har möjlighet att dagligen vara med på våra fint arrangerade pass. Men ibland så vill någon eller några resenärer bara strosa omkring på egen hand och kanske ligga vid poolen och ta en drink, så självklart får du ha en eller flera vilodagar.