Cykelresa
Toscana deluxe

21-28/6 2024

Går att kombinera med resan Tour de France

Välkommen att njuta av gourmet och cykel i Toscana

Du glider fram på cykeln genom ett vinfält där den smala bilfria vägen slingrar sig fram likt en orm mellan tusentals vinrankor planterade med precision i långa rader. Vinbonden gör ingen notis av att du passerar förbi honom då han är fullt upptagen med att beskära en vinplanta som börjat spreta. Han har sett klungor av cyklister passera så länge han stått här på sin odling, årstid efter årstid, år efter år. Du känner den friska doften av cypress då du kommer in i ett skogsparti och får samtidigt lite välkommen skugga då den heta solen från den klarblåa himlen ger dig solbränna efter cykelkläderna. På ett klassiskt Toscanskt lunchställe får du en panino för att ha krafter till att cykla några mil till. En sådan lunch smakar alltid så speciellt, kanske för att man känner sig så förtjänt av att njuta en lunch under solen, eller är det kanske mest för att det är så skönt att få komma av cykeln och sitta ner på en skön stol. Varje kväll laddar vi för höjdpunkten vilket är den toscanska middagen med antipasto, primo, secondo och dolce i sällskap av goda viner. Allt i de behagliga varma kvällarna även efter solnedgången. Varje dag avslutas på bästa sätt!

cykelresa Toscana, cykelaptit
När:

21-28/6 2024

Pris:

20.900:-

Bokning

Via Tema Toscana

Toscanska landskapet

Uppe på cykeln igen kommer du in i en by där tiden ser ut att stannat av. En ringmur påminner om dess historia där gatorna är stenbelagda och egentligen alldeles för smala för dagens fordon. Gubbarna nyttjar eftermiddagen på en av de många barerna, en och annan med kepsen neddragen över ögonen för att ta en liten eftermiddagslur under parasollet. Du frestas att stanna till för en snabb espresso på den inbjudande baren på piazzan.

Upplevelse

Du kämpar dig uppför en backe och kan bara imponeras av några proffscyklister som flyger förbi dig uppför då det känns som asfalten snart smälter av den stekande solen. Väl uppe på toppen får du krafterna tillbaka då du möts av en utsikt som gör att man bara måste stanna för att insupa det toscanska landskapet som ligger framför dig som ett vykort.

Det finns alltid en servicebil med förnödenheter med på cykelturerna.

Svårighetsgrad


7-10 mil och 500-2000 höjdmeter/dag

Cykelpassen kommer att vara 7-10 mil långa och farten bekväm för en motionär. För den som vill ha lite extra utmaning finns det alltid möjlighet att köra några extrakilometrar och någon extra backe på passen. Kravet för att kunna deltaga är att du är kapabel att cykla ett pass på 10 mil. Då vi har servicebil har vi alltid tillgång till dricka och näring mellan fikastoppen.

 

Förklaring:
1 cykel=Nybörjare
2 cyklar=Motionscyklar ibland
3 cyklar=Motionerar regelbundet
4 cyklar=Elitmotionär
5 cyklar=Tävlingscyklist

”Det märktes att allt var väl rekat. Planering och genomförande var föredömligt alltifrån flygbiljetter till tvättservice av våra träningskläder. Det kändes lyxigt med följebil som dessutom åkte i förväg under den sista milen. När cyklisterna kom fram hade Lena fixat väskorna till receptionen. Vi hoppade i poolen och snart dök det upp en öl att svalka sig med, vad mer kan man begära?” Angelica

Dagsprogram Toscana

Dag 1 Fredag
Detta blir en annorlunda midsommar. Du flyger till Toscana för att sedan komma fram till boendet som ligger mitt i odlingar av vinrankor. Vi tar en välkomstskål och njuter av miljön. På aftonen är det dags för en riktigt toscansk middag där vi sitter bland vintunnor på en exklusiv vingård i San Gimignano

Dag 2 Lördag
Först ser vi till att cyklarna är i ordning inför den första dagen på cykeln. Vi tar oss fram i det relativt kuperade landskapet och fikar uppe i Volterra som är ett vackert samhälle på toppen av ett berg omringad av sin maffiga mur. Vi får avnjuta ännu en middag på samma restaurang som igår.

cykelresa Toscana, cykelaptit

Dag 3 Söndag
Nu kommer vi in bland många större skogar och in i vinområdet som heter Chianti. Den här dagen har vi först genomfört cykelpasset och även hunnit med något dopp i poolen innan vi har vinprovning på en närliggande gård före middagen.

Dag 4 Måndag
Det är en kuperad dag där vi får köra flera mysiga serpentinvägar både uppför och utför. Vi anländer till ett väldigt mysigt boende som är en nyrenoverad gammal olivoljefabrik i lilla Chiusdino. Vi blir familjärt omhändertagna och de har ett förstklassiskt kök där vi sitter och njuter av middagen i solnedgången.

Dag 5 Tisdag
Nu kommer vi in i den lugna delen av Toscana som kallas Maremma. Ingen trafik och underbart vackra vyer där det väntar oss en avkopplande sparesort med en lockande pool som behövs i värmen. Denna restaurang överraskar alltid med väldigt smakfulla rätter.

Dag 6 Onsdag
Nu är vi värda lite lättare tur utan så mycket backar. Självklart har vi valt ut en fin vingård där vi får provsmaka viner och ta vår cykellunch, detta i den framgångsrika nya stjärnan Bolgheri som redan blivit en av de ledande inom vinindustrin. Vi bor på samma ställe som dagen före.

cykelresa Toscana, cykelaptit

Dag 7 Måndag
På detta cykelpass tar vi oss från det gröna inlandet ut till kusten. Kanske vill man variera sig från de fina poolerna och istället hoppa ner i Medelhavet. Detta ställe har ofta bröllop vilket man förstår då man är här med sin magiskt fina vy över havet. Ikväll får vi njuta av havets läckerheter då middagen görs på ett riktigt höjdarkök.

Dag 8 Tisdag
Luta dig tillbaka i flygstolen på väg hem och dröm tillbaka på alla härliga minnen du fått under veckan.

Villkor och bokning

Toscana deluxe

Information

INFORMATION
21-28/6 2024

Pris: 20.900 kr
anmälan efter 1/4-2023: 21.900 kr
Enkelrumstillägg: 650 kr/natt
Cykel: Hyrcykel 2.200 kr eller cykelväska på flyg t/r 1.600 kr
Gruppstorlek: Max 10 personer
OBS! Flyg ingår ej men vi hjälper dig gärna att boka flyg. Anledning är att vi har Tour de France-resan direkt efter vilket en del stannar på och även att ni får bestämma från vilken flygplats ni vill flyga från i Sverige.

I resan ingår:

 • Transfer till och från flygplatsen
 • 7 hotellnätter, del i dubbelrum
 • 7 frukostar
 • 7 luncher
 • 7 middagar
 • Samtliga måltidsdrycker
 • Vinprovningar
 • Bars och cykelflaskor
 • Ledare på cykelpassen, både på cykel och med servicebuss
 • Tvätt av cykelkläder (medtag tvättpåse)
 • Utrymme för säker cykelförvaring
 • Turistskatter för hotellen
 • Flygskatter
 • Lagstadgad Resegaranti

Handpenning:
Vid anmälan utgår en handpenning om 4.000 kr att betala inom tio dagar. Handpenningen är inte återbetalningsbar. Slutfaktura skickas ut två månader före avresa. Anmälan är personlig.

i
Resevillkor

Avbokningsregler:
Fram till och med 20 mars kan du avboka med förlust endast av handpenning 4.000 kr.
Vid avbokning 21 mars-15 maj debiteras 50% av resans pris. Intyg erhålles att själv uppvisa för försäkringsbolag.
Vid avbokning 16 maj-21 juni kan ingen återbetalning göras och 100% av inbetalat beloppet går förlorat. Intyg erhålles att själv uppvisa för försäkringsbolag.

Avbokningsskydd 100%:
Avbokningsskyddet kostar 4.500 kr och garanterar dig rätten att avboka resan fram till 24 timmar före avresa. Hela resans pris minus handpenning 4.000 kr återbetalas då till dig. Du behöver inte uppvisa intyg från läkare. Obs! Avbokningsskyddet måste beställas och betalas samtidigt som handpenning inbetalas. Avbokningsskyddet kan inte läggas till i efterhand. Utan avbokningsskydd gäller våra boknings- och avbokningsregler beskrivna ovan.

Vad ingår i de olika resorna?

Vanliga frågor

Ordnar ni med transport till hyrstället för cyklarna?

På våra resor står din cykel redo för dig då du anländer till hotellet och efter lägret ordnar vi arrangörer transporten åter för cykeln. Så du behöver inte ens hämta någon cykel, och heller inte behöva tvätta av den

Behöver jag ha med pedaler till min hyrcykel?

Nej, vi vill att du meddelar oss vilka pedaler du använder så ordnar vi att det är de rätta pedalerna på cykeln.

Behöver man lägga någon deposition för hyrcykeln?

Nej detta ordnar vi arrangörer åt dig.

Jag kanske inte orkar tillbaka till hotellet om jag blir riktigt trött under ett pass?

På resorna Toscana/Nove Colli, Toscana deluxe och Alpe d´Huez finns alltid en servicebuss med där man kan hoppa in om man blir trött. På Gardaresan finns en servicebuss men där har vi tre olika grupper för allas önskemål så där brukar inte bussen behöva användas för cyklister.

När kommer min flygbiljett?

Den får du cirka två veckor före avresa. Dessutom får du ett välkomstbrev ytterligare några veckor tidigare.

Om jag reser ensam kan jag då dela rum med någon?

Till varje resa gör vi först-till-kvarn den indelningen på resenärers önskemål. Vi gör alltid kvinna-kvinna eller man-man i placeringen av rumsdelning.

Är ledarna på resan svensktalande?

Vi använder endast svenskar som ledare på samtliga våra resor.

Då jag har laktosintolerans undrar jag om det är möjligt att följa med på era resor?

Vi har haft flera med allergier och intoleranser mot olika råvaror och de har varit med och blivit omhändertagna på ett bra sätt.

På er resa Toscana deluxe har ni vinprovningar på passen. Jag undrar om någon resenär blivit för onykter och inte kunnat cykla vidare på passet?

Vi har alltid haft vinprovningar mitt i passen på just denna resa och det har aldrig uppstått några problem med detta.

Finns det pool på boenden och är det tillåtet att bada?

Ja självklart har vi pool och vi är varmt välkomna att bada och hänga där. Det gäller Gardaresan, Toscana/Nove Colli och på fyra olika ställen där vi bor på Toscana deluxe-veckan.

När jag landar på flygplatsen, hur hittar jag då vart jag ska?

Vi har alltid en av våra svenska ledare som väntar på dig på flygplatsen direkt där du går ut från tullkontrollen.

Måste man vara med på samtliga träningsdagar på en veckas resa?

Nej inte alls. Du har möjlighet att dagligen vara med på våra fint arrangerade pass. Men ibland så vill någon eller några resenärer bara strosa omkring på egen hand och kanske ligga vid poolen och ta en drink, så självklart får du ha en eller flera vilodagar.