Tour de France

På Italiensk mark
28/6-1/7

Går att kombinera med resan Toscana deluxe

Resan fullbokad

välkommen med på några av våra andra resor

Folkfest då Tour de France inleds i Italien

Tour de France är världens mäktigaste cykeltävling och Italien är världens mäktigaste cykelland. Kan det bli något annat än succé? På det vackra torget Piazza Michelangelo med utsikt över hela Florens centrum går startskottet av 2024 års Tour. Där är vi på plats! Följande dag blir ett häftigt spektakel då vi står på avslutningsvarvets berömda klättring, den branta biten upp till Cote de San Luca i Bologna. Den tredje etappen finns vi i Cote de Tortonebacken vilken för övrigt är känd för detta är platsen där Fausto Coppi avled. Alla tiders publikrekord kommer att slås på ovanstående etapper. Vi cyklar inget själva på denna resa utan njuter av de andra cyklisternas kamp.

cykel-vm Glasgow, resa till cykel-vm 2023
När:

28/6-1/7 2024

Pris:

10.400:-

Bokning

Via Tema Toscana

Boendet

Vi väljer att bo på ett och samma ställe under hela resan. Strategiskt belägen nära motorvägen men ändå på ett lugnt ställe. Naturligtvis har vi pool vilket är välkommet då det kommer bli hett väder på inledningen av Tour de France. Vi avslutar våra publikdagar med en underbar middag i solnedgången.

Villkor och bokning

Tour de France-resa

Information

Datum: 28/6-1/7 2024
Pris: 10.400 kr
Anmälan efter 1/4-2024: 11.400 kr
Enkelrumstillägg: 1.600 kr

Vad ingår i resan?
Transfer mellan flygplats och hotell
Samtliga transporter mellan hotell och etapperna
Svenska erfarna guider
Boende dubbelrum på hotell
3 frukostar
3 middagar inkl måltidsdryck
Turistskatt
Flygskatt
Resegaranti

OBS! Flyg ingår ej men vi hjälper dig gärna att boka flyg. Anledning är att vi har Toscana deluxe-resan direkt före vilket en del vill vara med på och även att ni får bestämma från vilken flygplats ni vill flyga från i Sverige.

Vid anmälan utgår en handpenning om 2.500 kr att betala inom tio dagar. Handpenningen är inte återbetalningsbar. Slutfaktura skickas ut två månader före avresa. Anmälan är personlig.

i
RESEVILLKOR

Avbokningsregler:
Fram till och med 20 mars kan du avboka med förlust endast av handpenning 2.500 kr.
Vid avbokning 21 mars-15 maj debiteras 50% av resans pris. Intyg erhålles att själv uppvisa för försäkringsbolag.
Vid avbokning 16 maj-28 juni kan ingen återbetalning göras och 100% av inbetalat beloppet går förlorat. Intyg erhålles att själv uppvisa för försäkringsbolag.

Avbokningsskydd 100%:
Avbokningsskyddet kostar 4.500 kr och garanterar dig rätten att avboka resan fram till 24 timmar före avresa. Hela resans pris minus handpenning 2.500 kr återbetalas då till dig. Du behöver inte uppvisa intyg från läkare. Obs! Avbokningsskyddet måste beställas och betalas samtidigt som handpenning inbetalas. Avbokningsskyddet kan inte läggas till i efterhand. Utan avbokningsskydd gäller våra boknings- och avbokningsregler beskrivna ovan.

Vad ingår i de olika resorna?

Vanliga frågor

Ordnar ni med transport till hyrstället för cyklarna?
På våra resor står din cykel redo för dig då du anländer till hotellet och efter lägret ordnar vi arrangörer transporten åter för cykeln. Så du behöver inte ens hämta någon cykel, och heller inte behöva tvätta av den
Behöver jag ha med pedaler till min hyrcykel?
Nej, vi vill att du meddelar oss vilka pedaler du använder så ordnar vi att det är de rätta pedalerna på cykeln.
Behöver man lägga någon deposition för hyrcykeln?
Nej detta ordnar vi arrangörer åt dig.
Jag kanske inte orkar tillbaka till hotellet om jag blir riktigt trött under ett pass?
På resorna Toscana/Nove Colli, Toscana deluxe och Alpe d´Huez finns alltid en servicebuss med där man kan hoppa in om man blir trött. På Gardaresan finns en servicebuss men där har vi tre olika grupper för allas önskemål så där brukar inte bussen behöva användas för cyklister.
När kommer min flygbiljett?
Den får du cirka två veckor före avresa. Dessutom får du ett välkomstbrev ytterligare några veckor tidigare.
Om jag reser ensam kan jag då dela rum med någon?
Till varje resa gör vi först-till-kvarn den indelningen på resenärers önskemål. Vi gör alltid kvinna-kvinna eller man-man i placeringen av rumsdelning.
Är ledarna på resan svensktalande?
Vi använder endast svenskar som ledare på samtliga våra resor.
Då jag har laktosintolerans undrar jag om det är möjligt att följa med på era resor?
Vi har haft flera med allergier och intoleranser mot olika råvaror och de har varit med och blivit omhändertagna på ett bra sätt.
På er resa Toscana deluxe har ni vinprovningar på passen. Jag undrar om någon resenär blivit för onykter och inte kunnat cykla vidare på passet?
Vi har alltid haft vinprovningar mitt i passen på just denna resa och det har aldrig uppstått några problem med detta.
Finns det pool på boenden och är det tillåtet att bada?
Ja självklart har vi pool och vi är varmt välkomna att bada och hänga där. Det gäller Gardaresan, Toscana/Nove Colli och på fyra olika ställen där vi bor på Toscana deluxe-veckan.
När jag landar på flygplatsen, hur hittar jag då vart jag ska?
Vi har alltid en av våra svenska ledare som väntar på dig på flygplatsen direkt där du går ut från tullkontrollen.
Måste man vara med på samtliga träningsdagar på en veckas resa?
Nej inte alls. Du har möjlighet att dagligen vara med på våra fint arrangerade pass. Men ibland så vill någon eller några resenärer bara strosa omkring på egen hand och kanske ligga vid poolen och ta en drink, så självklart får du ha en eller flera vilodagar.