Tour de France i Danmark

30 juni – 4 juli 2022

Resan fullbokad

välkommen med på några av våra andra resor

Upplev Tour de France i norden

Tänk att vi får uppleva Tour de France i norden. Tävlingen startar med sina tre första etapper i Danmark 2022 och vi arrangerar en resa för att få vara på plats. Vi kommer dessutom att bo på fina hotell och ha goda och trevliga middagar tillsammans. Vi har gjort det enkelt genom att resan börjar och avslutas på Skövde Centralstation då det är enkelt att ta tåget dit från alla håll då vi dessutom reser utan cyklar. Bussen går från Skövde via Jönköping och E4 mot Köpenhamn. De som finns utmed vägen meddelar oss för upphämtning då du anmäler dig.

När:

30 juni – 4 juli 2022

Pris:

8.500 kr

Bokning

Via Tema Toscana

Vad vi får uppleva

Vi får vara med hela den första dagen av Tour de France mitt i Köpenhamn. Ett galet stort cykelparty där eftermiddagen består av den inledande tempoetappen. Här kan du se alla favoriter värma upp vid sina teambussar på nära håll. Nästa dag får vi se målgången av den första linjeetappen. På den tredje etappen är vi med i starten för att sedan se ett bergspris. Även här är vi på plats i målområdet.

I samarbete med

Resan gör vi i samarbete med Sällskapet Gamla Tävlingscyklister.

”Tänk att få komma så nära världsstjärnorna så man kan ta på dem”

Villkor och bokning

Tour de France

Information

Datum: 30/6-4/7 2022
Bussen avgår från Skövde Centralstation torsdag 30/6 kl 14.45
Bussen ankommer till Skövde Centralstation måndag 4/7 kl 12.20

Pris: 8.850 kr. För SGT-medlemmar 8.500 kr
Pris efter 1/4: 9.850 kr. För SGT-medlemmar 9.500 kr
För att bli medlem i SGT maila: soren@digiform.se
Enkelrumstillägg: 1.300 kr

I priset ingår:
Buss som tar oss till alla etapper och boenden
Två reseledare + busschaufför
4 nätter på hotell med hög standard
4 Tvårättersmiddagar med ett glas öl/vin
4 Frukostbufféer

Handpenning:
Vid anmälan utgår en handpenning om 2000 kr att betala inom tio dagar. Handpenningen är inte återbetalningsbar. Slutfaktura skickas ut två månader före avresa. Anmälan är personlig. Slutfaktura skickas ut i maj månad

i
Resevillkor

Avbokningsregler:
Vid avbokning senast 30 maj återbetalas 50% av ditt inbetalade belopp minus handpenningen 2000 kr. Intyg erhålles att själv uppvisa för försäkringsbolag.
Vid avbokning efter 30 maj kan ingen återbetalning göras och 100% av inbetalat beloppet går förlorat. Intyg erhålles att själv uppvisa för försäkringsbolag.

Avbokning i anledning av corona:
Inställd resa på grund av världspandemi och corona (låt oss hoppas innerligt att så inte blir fallet!) kan endast bli aktuellt om det råder:
1. inreseförbud till Danmark eller
2. utreseförbud från Sverige och om detta kan fattas beslut först tidigast 10 dagar före avresa, dvs 20 juni. Skulle så vara fallet har du dina pengar innestående och resan flyttas i första hand fram till ett alternativt datum.

Avbokning före 20 juni med anledning av ”enbart oro” för corona kan inte göras med återbetalning eller innestående medel, utan ordinarie avbokningsregler gäller i dessa fall.

NYHET! Avbokningsskydd 100%:
En nyhet vi lanserar är vårt kompletta avbokningsskydd. Avbokningsskyddet kostar 4.500 kr och garanterar dig rätten att avboka resan fram till 24 timmar före avresa. Hela resans pris minus handpenning 2000 kr återbetalas då till dig. Du behöver inte uppvisa intyg från läkare. Obs! Avbokningsskyddet måste beställas och betalas samtidigt som handpenning inbetalas. Avbokningsskyddet kan inte läggas till i efterhand. Utan avbokningsskydd gäller våra boknings- och avbokningsregler beskrivna ovan.

Vanliga frågor

Ordnar ni med transport till hyrstället för cyklarna?

På våra resor står din cykel redo för dig då du anländer till hotellet och efter lägret ordnar vi arrangörer transporten åter för cykeln. Så du behöver inte ens hämta någon cykel, och heller inte behöva tvätta av den

Behöver jag ha med pedaler till min hyrcykel?

Nej, vi vill att du meddelar oss vilka pedaler du använder så ordnar vi att det är de rätta pedalerna på cykeln.

Behöver man lägga någon deposition för hyrcykeln?

Nej detta ordnar vi arrangörer åt dig.

Jag kanske inte orkar tillbaka till hotellet om jag blir riktigt trött under ett pass?

På resorna Toscana/Nove Colli, Toscana deluxe och Alpe d´Huez finns alltid en servicebuss med där man kan hoppa in om man blir trött. På Gardaresan finns en servicebuss men där har vi tre olika grupper för allas önskemål så där brukar inte bussen behöva användas för cyklister.

När kommer min flygbiljett?

Den får du cirka två veckor före avresa. Dessutom får du ett välkomstbrev ytterligare några veckor tidigare.

Om jag reser ensam kan jag då dela rum med någon?

Till varje resa gör vi först-till-kvarn den indelningen på resenärers önskemål. Vi gör alltid kvinna-kvinna eller man-man i placeringen av rumsdelning.

Är ledarna på resan svensktalande?

Vi använder endast svenskar som ledare på samtliga våra resor.

Då jag har laktosintolerans undrar jag om det är möjligt att följa med på era resor?

Vi har haft flera med allergier och intoleranser mot olika råvaror och de har varit med och blivit omhändertagna på ett bra sätt.

På er resa Toscana deluxe har ni vinprovningar på passen. Jag undrar om någon resenär blivit för onykter och inte kunnat cykla vidare på passet?

Vi har alltid haft vinprovningar mitt i passen på just denna resa och det har aldrig uppstått några problem med detta.

Finns det pool på boenden och är det tillåtet att bada?

Ja självklart har vi pool och vi är varmt välkomna att bada och hänga där. Det gäller Gardaresan, Toscana/Nove Colli och på fyra olika ställen där vi bor på Toscana deluxe-veckan.

När jag landar på flygplatsen, hur hittar jag då vart jag ska?

Vi har alltid en av våra svenska ledare som väntar på dig på flygplatsen direkt där du går ut från tullkontrollen.

Måste man vara med på samtliga träningsdagar på en veckas resa?

Nej inte alls. Du har möjlighet att dagligen vara med på våra fint arrangerade pass. Men ibland så vill någon eller några resenärer bara strosa omkring på egen hand och kanske ligga vid poolen och ta en drink, så självklart får du ha en eller flera vilodagar.